Selecteer een pagina

Je gezicht scrubben: Wat zijn scrubs en is een scrub goed voor je gezicht? Dat kom je op deze pagina te weten. Welkom op BE SKINCARE! Onze doel is om je te informeren en te helpen naar een gezonde skincare routine.

In het kort: Nee, scrubs zijn niet goed voor je gezicht. Een exfoliant daarentegen, kan jouw dodehuidcellen op een vriendelijke manier verwijderen. Waarom? Kijk naar deze video voor de uitleg.

Samenvatting: Scrubs bestaan uit grove korrels die jouw huidbarrière kan beschadigen, dat wil je niet! De doel van een scrub is om dode huidcellen van je gezicht te verwijderen, maar er is een beter manier om dit te doen: Vloeibare exfolianten.  Deze zijn gemaakt van huidvriendelijke zuren! Je kan een BHA of AHA exfoliant gebruiken.

  Wat is het verschil tussen een BHA en een AHA exfoliant? Beide verwijderen dode huidcellen. AHA is sterker, maar BHA maakt jouw poriën ook van binnen schoon. Wil je grove poriën verminderen of verkleinen? Dan is een BHA misschien een betere optie. Hieronder lees je meer over de verschil tussen deze twee.

Verschil tussen BHA en AHA

Een exfoliant met BHA of AHA. Heb je daar ooit wel is van gehoord? Zo niet, dan lichten we het graag even kort aan je toe. In een exfoliant zitten huidvriendelijk zuren. Een exfoliant is veel effectiever dan een scrub. Daarnaast is het veel milder dan een scrub. Het is dus beter om een exfoliant te gebruiken. Mocht je BHA of AHA toevoegen aan je skincare routine, bouw het dan langzaam op. Je kan beide gebruiken, maar wissel het met elkaar af. Houdt daarnaast goed in de gaten hoe de huid hierop reageert en pas indien nodig het gebruik aan.

Vond je dit interessant en wil je meer over skincare weten? Volg ons op Instagram en Facebook waar we regelmatig tips delen!

Groeten,

Gaby en Lisa

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *