Selecteer een pagina

Written by Lisa Van Bruggen

Er zijn verschillende soorten serums. Een serum zal meer effect hebben in combinatie met een ander serum, maar dit hoeft niet! Je kan meerdere serums gebruiken, maar niet alle serums kan je met elkaar combineren, let hier vooraf op! Een serum breng je voor de crème aan in een skincare routine. De ingrediënten in een serum gaan dieper in de huid in tegenstelling tot een crème. Een serum is licht, trekt snel in en bevat een hoge concentratie werkzame bestanddelen. Heb je een huidprobleem? Dan kunnen serums een goede aanvulling zijn in je skincare routine. Doordat er zoveel serums zijn kan het een uitdaging zijn welke serum(s) je moet gebruiken. In dit blog worden 5 populaire serums toegelicht.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is geschikt voor elk huidtype. Hyaluronzuur is vochtinbrengend; Het trek vocht aan en houdt het vast. Een gram hyaluronzuur kan tot wel 6 liter vocht vasthouden! Als je de huid wilt hydrateren zijn producten met hyaluronzuur dus zeer geschikt. Daarnaast geeft hyaluronzuur de perfecte hoeveelheid vocht. Dat betekent dat het nooit ‘te veel’ kan zijn. Naast dat het de huid hydrateert heeft de werking van hyaluronzuur nog meer voordelen; Het houdt de huid in balans, het beschermt de huid, het werkt ontstekingsremmend, het houdt de huid soepel en stevig en vervaagt fijne lijntjes en rimpels.

Wil je meer weten over de voordelen van hyaluronzuur? Kijk dan op dit blog van Skincare By Naomi: https://www.skincarebynaomi.nl/voordelen-van-hyaluronzuur-voor-jou-huid/

Routine

Je kan hyaluronzuur zowel s ’ochtends als s ‘avonds aanbrengen.

 

Retinol

 

Retinol, oftewel vitamine A, werkt goed tegen vroegtijdige huidveroudering. Retinol is er in verschillende soorten percentages. De hoeveelheid hangt af van het huidprobleem en hoe de huid hierop reageert. Retinol bevordert het herstel van de huidbarrière, het vervaagt fijne lijntjes, verstevigd de huid, werkt goed tegen puistjes en onzuiverheden en vervaagt pigmentvlekken.

Routine

Retinol kan in combinatie met een cleanser waar salicylzuur (BHA) in zit. Dit gezien je de cleanser eraf wast.          

 

Niacinamide

Niacinamide, oftewel vitamine B3, heeft een exfoliërende werking. Daarnaast werkt niacinamide ontstekingsremmend voor onder andere acne, rosacea en rode plekken. Ook werkt niacinamide tegen schade door de zon. Zo kan het de pigmentatie verminderen en beschermen tegen de zon.

Routine

Dit wil overigens niet zeggen dat je geen SPF meer hoeft te gebruiken!  

Vitamine C

Vitamine C is een krachtige antioxidant en helpt fijne lijntjes te verminderen. Daarnaast helpt het tegen puistjes, onzuiverheden en beschermt het de huid tegen schadelijke factoren zoals vervuiling en uv-stralen.

Salicylzuur

 

Salicylzuur is bij puistjes en onzuiverheden je beste vriend! Het is geschikt voor de vettige, gecombineerde en geïrriteerde huid, salicylzuur gaat roodheid tegen en dringt diep door in de poriënlaag, dit werkt exfoliërend voor de huid.

 

Routine

Ook bij vitamine C geldt, gebruik nog steeds elke ochtend SPF!

Sommige serums zijn in verschillende percentages verkrijgbaar. Begin met een lage percentage en kijk hoe de huid hierop reageert. Mocht er meerdere serums zijn die je wilt proberen check vooraf dan of je deze met elkaar kunt combineren, dit is heel belangrijk! Wil je meer over skincare weten? Lees dan onze andere blogs of check onze social media kanalen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *