Selecteer een pagina

Written by Gabriela Croes

De 3 belangrijkste producten voor een goede skincare routine, heb je dit al?
Online zijn er talloze routines te vinden. Iedereen heeft een andere routine met andere producten. Daarnaast gebruikt de ene maar 2 á 3 producten en de ander zelfs 10 op een dag!

Door de overload aan informatie en de grote verschillen in routines weet je vaak niet waar je moet beginnen. De vraag is ‘wat is belangrijk in een routine’ en ‘waar moet ik beginnen? Graag helpen wij jou bij deze uitdaging.  Lees deze blog en krijg de 3 meest belangrijke producten van een basis skincare routine te weten!

1. Gezichtsreiniger

Als eerste is een gezichtsreiniger belangrijk. Er zijn veel stoffen in de lucht die gedurende de dag op jouw gezicht komen te zitten, deze stoffen kunnen kleine ontstekingen op jouw huid veroorzaken. Kleine ontstekingen kan tot acne, droge huid, rode huid, of andere huidproblemen leiden! Ook zweet je gedurende de dag waardoor de poriën blokkeren en dit kan tot acne leiden. Maak jouw gezicht elke dag schoon voor een gezonde huid. Het beste is in de avond na jouw dag.

TIP: koop niet het eerste wat je ziet. Veel producten hebben parfum of alcohol en dit kan tot huidproblemen leiden. Twee populaire merken nu in de skincare community zijn: Cerave en Cetaphil.

TIP 2: Was je gezicht niet te vaak. Te veel wassen kan jouw gezicht uitdrogen, ik zelf (Gaby) heb een gevoelige huid en kan alleen 1 keer per dag mijn gezicht schoonmaken. Anderen vinden het fijner om 2 keer per dag hun gezicht te wassen, het ligt eraan hoe jouw huid reageert.

De populaire merken cetaphil en cerave

2. Moisturizer

 

Een hydraterende creme! (Moisturizer)

Dit is een zeer belangrijk product om dagelijks te gebruiken. Een moisturizer helpt jouw huid te repareren en helpt hierdoor ontstekingen en een droge huid tegen te gaan. Uiteraard helpt een moisturizer ook tegen zichtbare tekens van veroudering.

TIP: Ook bij een vettige huid, moet je een moisturizer gebruiken. Door jouw gezicht te hydrateren kan de olieproductie verminderen.

3. SPF

SPF! Wij kunnen SPF niet vergeten! UV-stralen zijn zeer schadelijk voor de huid. Naast de schade die jouw huid oploopt door UV-stralen, bestaat de kans overigens ook dat ontstekingen en huidproblemen eerder optreden. Voorkom huidproblemen door dagelijks SPF op jouw gezicht te smeren. Een minimale SPF30 0f 50 is door experts aanbevolen, maar de voorkeur gaat uit naar SPF50. Dit is zeker een product die je in je dagelijkse skincare routine wilt hebben

TIP: Veel mensen vinden het dagelijks smeren van SPF niet prettig, omdat het vrij dik en vettig is. Maak je geen zorgen! Er bestaan ook SPF-producten op waterbasis, die overigens ook geen wit waas achterlaten. Dus op naar het smeren van SPF!

een zon

Er zijn natuurlijk veel meer producten die jouw huid kunnen helpen, maar deze 3 producten zijn een must bij elke routine! Zo kan je beginnen aan een goede skincare routine. Wil je meer weten over skincare? Binnenkort komt de blog ‘Waarom is SPF zo belangrijk?’ online. Houd onze social media kanalen in de gaten voor de laatste updates.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *